Szerző:
Cím:

Témakör:
ISBN:
Kiadás éve:
Méret:
Terjedelem:
Kötésmód:


Molnár Géza
Trombi, a kiselefánt

mese
963 8250 66 7
2001
A/5
54 oldal
ragasztott papírkötés

 

Fogyasztói ár:
600 Ft
 
Internetes ár:
480 Ft
Kedvezmény:
20%
     
 
Ismertető

Trombit, a zanzibári elefántközösséghez tartozó kiselefántot egy európai bűnöző, aki magát a trópusi állatok szakértőjének hirdeti, csapdába csalja és más védett állatokkal együtt mozdulatlan bábokká, játékszerekké varázsolva csempészi Budapestre. Ez a bűnöző, Dr. Uborka Tódor valójában gonosz mágus, aki nemzetközi bűnbandának szállítja a budapesti lakásán újra életre keltett állatokat. Molnár Géza szellemes, modern, vidám, humanista meséje nemcsak a kis- és nagykamaszok lelkéhez férkőzik közel, hanem mindazokhoz is szól, akik a jó könyv olvasásáért gyakran félreteszik a számítógépet és a televíziót is.

 
Kritikák, recenziók

[...] (végre) itt egy új elefánttörténtet, igazi író tollából, a szokványos mese sablonokat nemcsak felhasználva, hanem megújítva s új elemekkel gazdagítva, például a afrikai törzsi kultúra hiedelmeinek némely elemével. Ezáltal lesz nemcsak kedves, szórakoztató, hanem felnõttek által is élvezhetõ, mondhatni, tanulságos történet Molnár Géza kisregénye: Trombi, a kiselefánt, (Hét Krajcár Kiadó).
    Mai miliõ, õsi, de "korszerûsített" intrikussal s azt a bájos gyermekhõssel együtt leküzdõ kis játékelefánttal. Amely talán nemcsak játék, hanem kicsinyített valóság... Korszerû látásmód és õsi varázslat együtt tûnik fel az elragadó kisregényben, amely méltó társa az író "nagy" mûveinek, ennek a jelentõs életmûnek új arculatát mutatva fel. (Kristó Nagy István)
______________________________________________
Forrás: http://magyar-irodalom.elte.hu/ezredveg/0208-9/0208-94.html#kni