Mese
1380 Ft

 


Varga Domokos
Ritkaszép magyar népmesék


Mitől ritkaszépek ezek a mesék? Válogatójuk és csiszolgatójuk, Varga Domonkos így ír erről a kötet utószavában: Eszem ágában sem volt Benedek Elekkel, Illyés Gyulával és népmesekincsünk más jeles tolmácsolóival vetélkedni. Csak a magyarság gazdag képzeletvilágának örökségéből igyekeztem meríteni még egy jó maréknyit.
700 Ft

 


Benke László
Szélvízvölgye  – Halálig szomjazom


A Szélvízvölgye címû "mese" [...] népi motívumokat felhasználó, szimbólumokban gazdag történet, amely a fák-erdõ védelmének afféle"zöld" ábrázolásával és ábrándozásával kezdõdik, aztán az egész magyar "sorskérdés komplexumra" kiterjed,egyfajta korszerû "mágikus realizmussal" élve. - Máig sem tudatosítottuk, hogy ezt a kifejezésmódot világviszonylatban az elsõk között hozta létre Tamási Áron - jóval megelõzve a latin-amerikai kezdeteket. Nos, Benke ezt folytatja. (Kristó Nagy István)
600 Ft

 


Molnár Géza
Trombi, a kiselefánt


Molnár Géza szellemes, modern, vidám, humanista meséje nemcsak a kis- és nagykamaszok lelkéhez férkőzik közel, hanem mindazokhoz is szól, akik a jó könyv olvasásáért gyakran félreteszik a számítógépet és a televíziót is.