Szerző:
Cím:

Témakör:
ISBN:
Kiadás éve:
Méret:
Terjedelem:
Kötésmód:


Ferdinandy György
Chica. Trópusi lány

szociográfia
963 9596 13 2
2006
AN/20
82 oldal
keménytáblás, cérnafűzött

 

Fogyasztói ár:
1700 Ft
 
Internetes ár:
1360 Ft
Kedvezmény:
20%
     
 
Ismertető

A trópusi lány szép és igaz történetét először francia nyelven adta ki az író a hatvanas években, a közelmúltban megjelent a dominikai köztársaságban spanyolul, most pedig végre magyarul is olvashatjuk. A kötetben a szerző 24 fényképpel mutatja be azokat a helyszíneket, ahol Chicával ő maga is belekóstolt a portorikóiak életébe.

Ferdinandy György szociográfiája Puerto Ricoról a hatvanas években jelent meg először, francia nyelven. Most, a Dominikai Köztársaságban, spanyol nyelven látott napvilágot. S végre az író szülőhazájában magyarul is olvasható a trópusi lány története
 
Kritikák, recenziók

Egy tősgyökeres portorikói lány kisvilágába pillanthatunk be a szerző művén keresztül. A főszereplő, Chica bennfentes narrátorként kalauzol végig bennünket színes emlékein, ennek apropóján a dél-amerikai kultúra és társadalom hiteles képét adva. Részletesen mesél családjáról, a zűrös természetű apáról, az éjjel-nappal robotoló mamáról, csacsog arról, mit főztek, milyen szokásaik voltak az ültetvényen élőknek, vall az iskolás évekről és természetesen az ilyen-olyan, de leginkább önző és csélcsap férfiakról, a tüzes bálokról és (később félbehagyott) egyetemi tanulmányairól. A nagy érzékenységgel és átéléssel megírt történet különlegességét - amellett, hogy a valóságon alapul - sajátos műfaji keveredése adja: a szociográfiai leírás mellett szépirodalmi alkotásként éppúgy megállja a helyét. A kötet végén színes és fekete-fehér képek találhatók.
_____________
Forrás: www.kello.hu