Szerző:
Cím:

Témakör:
ISBN:
Kiadás éve:
Méret:
Terjedelem:
Kötésmód:


Iszlai Zoltán
A leányzó fekvése
- Tünetmentes Dekameron
elbeszélések
963 9596 11 6
2006
A/5
206 oldal
ragasztott papírkötés

 

Fogyasztói ár:
1480 Ft
 
Internetes ár:
1184 Ft
Kedvezmény:
20%
     
 
Ismertető

Iszlai Zoltán huszonhatodik könyvében válogatott és újdonsült szerelmes novellák olvashatók. Eredeti bennük, hogy a tevékeny szerelmesek kapcsolatát majdnem mindig meghatározza a nyomós érdek, a hátsó szándék vagy a ravaszkás számítás. ez a haszonkeresés leginkább jellemzi a címadó elbeszélést, a befektető leányzóról. A talpraesett asszonyka itt úgy csalja meg nemzőképtelen, ám dúsgazdag férjét, hogy vagyonuk a mástól születő örökösé maradhasson.
A kötet egy másik, romantikus történetében olyan szépséges menyecskével ismerkedhetünk meg, aki csak azokkal a befolyásos férfiakkal áll szóba, akikről tudja, hogy daliás, de butuska férjét segíteni fogják az előmenetelben. Különleges viszony fűzi össze a szereplőket a válogatás leghosszabb írásában, a Fuvolás randevúban. A temperamentumos Anna csak negyed század után tudja meg, hogy egykori, furcsa diákszerelme igazából már akkor is a fiúkhoz vonzódott...
A finom erotikus főtéma esedékességét szellemes idézetgyűjtemények is bizonyítják. Az egyiknek - stílszerűen - az a címe, hogy Ökoszex. Benne a szerelmi árszabás mindenkori alakulásáról is tájékozódhatunk.
Akármilyen fordulatosak ezek a lényeghez sokféleképp, de mindig érdekesen, sőt talányosan eljutó históriák, a napjainkban fenyegető rémes betegségek hálaisten kimaradtak belőlük. Alcímük ezért is Tünetmentes Dekameron. Arra emlékeztet, hogy az emberiségnek ez az ősi szenvedélye a közelmúltig nem fenyegette állandóan gyógyíthatatlan veszedelmekkel a boldogságra törekvő (habár az anyagiakat soha se megvető) szerencséseket.

 
Kritikák, recenziók

Iszlai Zoltán erotikus történetei az emberi szenvedélyeknek az érdekekkel való összefonódásáról szólnak. Az esendő ember ösztöneiről, titkos vágyairól, célratörő terveiről, melyek a vággyal szövetkezve jutnak érvényre. Az író enyhe iróniával szemléli az embert: a furfangos asszonyokat, akik férjük vagyonát szeretőjüktől született gyermekeikre örökítik, vagy éppen fordítva: bugyuta férjük karrierjét szeretőik útján egyengetik. Egyik-másik férfiról kiderül, hogy legbelül nem is a nőkhöz vonzódik, de jó oka volt ezt eltitkolni, míg egyesek nyíltan bocsátják áruba erotikus tőkéjüket. Kortárs folyóiratokból, napilapokból származó idézetek, kérdőívek, gyermekkori és a felnőtt férfi személyes élményeiből született versek tudatosítják az olvasóban a téma aktualitását, egyben örökérvényűségét.
_____________
Forrás: www.kello.hu