Szerző:
Cím:

Témakör:
ISBN:
Kiadás éve:
Méret:
Terjedelem:
Kötésmód:


Gergely Mihály
A Kozmosz 15. törvénye

regény
963 8250 85 2
2003
A/5
228 oldal
ragasztott papírkötés

 

Fogyasztói ár:
1250 Ft
 
Internetes ár:
1000 Ft
Kedvezmény:
20%
     
 
Ismertető

Egy barátságos, távoli űrcivilizáció polgárai, a zünök érzékelik, hogy valahol a Naprendszerben termonukleáris robbantások folynak. Vezetőségük elhatározza, hogy felderíti a detonációk természetét, és ha a helyzet veszélyei úgy kívánják, beavatkoznak a visszafordíthatatlan folyamatokba is. Hamarosan kiderül, hogy a nukleáris öngyilkosságra készülő bolygó nem más, mint a Föld...A zünök képviselői tudósokkal veszik fel a kapcsolatot, de rövidesen terroristákkal és a pusztításban, rombolásban érdekelt megbízókkal találják szembe magukat... A világ közvéleményét ettől kezdve fantasztikusnál fantasztikusabb események tartják lázban, mindaddig, amíg a zün-expedíció küldetése véget nem ér.

George Bush amerikai elnök mintha olvasta volna Gergely Mihály kitűnő, élvezetes, elgondolkodtató, nemes eszméket hordozó regényét…Úgy készült a háborúra, de ugyanúgy mégsem tanult belőle, ahogy a hatalmukhoz ragaszkodó terroristák alig tanulnak a zünöktől - távoli, idegen bolygó zseniális húzásokat elkövető lakóitól -, akik e négy kiadást megért, a litvánoknál és letteknél is sikeres regényben komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy az ön- és közveszélyes emberiség feje fölül elhárítsák a végzetes pusztulással fenyegető háborúkat.
 
Kritikák, recenziók

De milyen lesz a jövõ? Amilyenné tesszük, s e tekintetben talán a természeti környezet védelme és az agresszivitás mérsékelése lehet a legfontosabb. Fõként errõl szól Gergely Mihály jövõt kutató sci-fije, A Kozmosz 15. törvénye. Jó és rossz harcának földön kívül, de nem istenes erők fölényes beavatkozása révén Gergely műve sokban eltér a szokványos tudományos(?) fantasztikus elbeszélésektõl, már csak abban is, hogy noha az egész mû a "földönkívüliek" segítségével létrehozott jó, sõt jobb jövõ kilátásaival kecsegtet, nem fél a fõhõsre tekintve tragikus lezárással élni. "A Kozmosz 15. törvénye" pedig azt jelenti, hogy e törvény más bolygók Értelmes Lényeinek védelmét szolgálja. (Kristó Nagy István)
____________________________________________
Forrás: http://magyar-irodalom.elte.hu/ezredveg/0401/04014.html#KNI